orustskolautvecklingsarbete

Här har jag skrivit för att 2011-2016 dokumentera skolutvecklingstankar utifrån mitt perspektiv såsom inom Orust kommun anställd rektor, med det tillfälliga uppdraget IKT-koordinator (i samband med vår breda satsning på digitala lärverktyg). En perfekt parkerad blogg att kolla på då och då. Hur tänkte jag då? Hmm... Sometimes I write in english. Administreras av/administrated by [email protected]

Prag - Google Apps for education regional summit

Kategori: Resereflektioner

Kombinerar lite nytta och nöje. Det är Europas första Google Apps summit i Prag. Spännande! Lör + sön på internationella skolan. Det förekommer många tankar om Google. Läste boken "Google-koden" av Andreas Ekström på flyget ner, rekommenderar den. Googles devis är "Don´t be evil". Var och en får göra sin bedömning... Orust har valt dem som lärplattform. Jag hade redan innan och fick än större förtroende för dem när Will Florance (Googles chef för education i bl a Europa) inledde i morse. 
 
Oj, vilka pedagogiska möjligheter det finns i samspel mellan docs, sites och forms (3 verktyg inom Goolge Apps for education)! För bl a främjande av digitlala portfolios, självbedöming och kollaboativt lärande.
 
Orust har inte kopplat på Blogger och Youtube än utifrån ett STIM-perspektiv.