orustskolautvecklingsarbete

Här har jag skrivit för att 2011-2016 dokumentera skolutvecklingstankar utifrån mitt perspektiv såsom inom Orust kommun anställd rektor, med det tillfälliga uppdraget IKT-koordinator (i samband med vår breda satsning på digitala lärverktyg). En perfekt parkerad blogg att kolla på då och då. Hur tänkte jag då? Hmm... Sometimes I write in english. Administreras av/administrated by [email protected]

Nyttigt kliva utanför sin komfortzon

Kategori: Allmänt

Sitter på hotellrummet i Köpenhamn tidig morgon. Dagen är solig och varm. Snart så börjar dksummit.org på Örestads gymnasium. Lite mer nervös än vanligt då jag idag ska prata i en timme på engelska om hur jag tycker att Google Apps mer än andra plattformar främjar skolutveckling.
 
Väldigt nyttigt och kul att få möjligheten att utmana sig själv så här. Både för min egen del och även för att få förklara för mig på allvar varför vi valt just Google Apps for eduction. På engelska.
 
I dagarna här slår vi på Youtube och Blogger på grundskolans domän. Riktlinjer för Google Apps samt samtyckesblankett kring digital publiering ligger klar. Träffar de duktiga IKT-ansvariga pedagogerna 6/ 9 för att gå igenom tips och trix kring driftsättandet.
 
P S År 7 fick sina MacBooks i veckan som gått. De har ju då och då haft samma typ av datorer i år 6 så de kunde rätt mycket vid grundutbildningen. Men ögonen lyste lite extra på dem när de fick ta hem dem som sina personliga. Tack Orust Sparbank för att ni deltog vid utdelningen, tack för de medel ni bidragit med. Tack Kristina och Alexander från politiken som la kommunprägeln på det. Tack Helena som ramade in det bra. Tack Lars och Pär som rektorer och er inledning samt logistik. Tack Gunnar och Anders för att ni såg till att flöt på under kvällen. Tack Cissi för proffsig koordinering, som vanligt, från LinEducations sida. D S