orustskolautvecklingsarbete

Här har jag skrivit för att 2011-2016 dokumentera skolutvecklingstankar utifrån mitt perspektiv såsom inom Orust kommun anställd rektor, med det tillfälliga uppdraget IKT-koordinator (i samband med vår breda satsning på digitala lärverktyg). En perfekt parkerad blogg att kolla på då och då. Hur tänkte jag då? Hmm... Sometimes I write in english. Administreras av/administrated by [email protected]

Kloka citat från morgonens reflektionsstund med alla 10 - London 2014 - Verksamheten för lärande från Orust

Kategori: Allmänt

 
 
"Ett riktigt starkt ekosystem främjar mångfald" (vår väg mot blandad digital miljö)
 
"Låt oss bli rumpnissar allihopa" (den viktiga vofför det då-attityden)
 
"Jag är starstucked av mycket" (har fått så mycket idéer)
 
"Vad händer om vi tokfokuserar vår satsning på att eleverna kan läsa, skriva och räkna senast i slutet av åk 3?" (då har vi så mycket vunnet)
 
"Hur stöttar vi på bästa sätt?" (avseende resursfördelning, typ av komptensutveckling/teknikval samt relationerande)
 
"Vi kommer ALDRIG att välja rätt verktyg i vår satsning, tekniken är alltid före oss." (nothing has shorter life than cuttingedge- technology)
 
 
"Skönt att höra på andra och förstå att vi är en riktigt bra bit på väg". (värdefullt att jämföra för att kunna dra slutsatser var vi är, hjälper oss i kommande ständiga vägval)
 
"Ska vi komma framåt måste vi våga bli provocerade OCH provocera själva" (dags att bli lite mer självsäkra i vad vi vill)
 
"I natt när jag skulle sova tänkte jag jättemycket" (då har resan påverkat mycket)
 
"Som lärare behöver man ha en blogg och en hemsida" (då händer mycket och man ser vinster med teknologin avseende professionalism och tidsbesparande)
 
"Hur formulerar vi det nödvändiga kravet, så att de minst digitalt delaktiga alltid är i rörelse?" (en nödvändig och helt avgörande process)
 
 
"Lärar sparar tid på att ta till sig teknologi" (sant, sant, sant)
 
"Att använda digitala spel i ett lärande syfte vill jag lära mig mer om" (nyfikenhet som tänts, det värdefullaste av allt, som måste greppas tag i)
 
"Finns inget universalverktyg förrutom nyfikenhet" (så lätt att fastna i teknikval)
 
"Motionerar man växer hela hjärnan, tränar man sig riktigt duktig på ex Ruzzle växer bara en liten del av hjärnan" (viktigt organisera skolan så att det parallellt med digitaliseringen byggs in mycket rörelse)
 
"Vi ska inte ha traditionella klasser längre utan istället friare konstellationer" (modigt och helt rätt)
 
 
 
Ett särskilt stort tack till LinEducation som företag för att återigen inramat vår årliga teambuilding på ett proffsigt sätt. Och ett personligt stort tack till inspiratören Carl Heath (till vänster på bilden). Inte världens bästa kvalité men ändock viktig så att ni får ett ansikte på honom. :  )
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Oscar Semb säger:

    Hej!

    Att vårt språkutvecklande arbete kan bli så mycket bättre är helt klart för mig nu efter att ha arbetat en dryg termin med nyanlända elever. Kan vi ha ett sådant fokus i de lägre åldrarna är mycket vunnet!

    2014-01-25 | 13:23:31
    Bloggadress: http://oscarsemb.se
  • Anders Wockatz säger:

    Tror att väldigt mycket blir bättre med det fokuset.

    2014-01-25 | 16:14:02
    Bloggadress: http://orustskolautvecklingsarbete.blogg.se/

Kommentera inlägget här: