orustskolautvecklingsarbete

Här har jag skrivit för att 2011-2016 dokumentera skolutvecklingstankar utifrån mitt perspektiv såsom inom Orust kommun anställd rektor, med det tillfälliga uppdraget IKT-koordinator (i samband med vår breda satsning på digitala lärverktyg). En perfekt parkerad blogg att kolla på då och då. Hur tänkte jag då? Hmm... Sometimes I write in english. Administreras av/administrated by [email protected]

På gynnsam kurs

Kategori: Allmänt

 
 
Självskattningen av chefernas digitala kompetens är klar, nu har varje chef inom förvaltningen sina egna konkreta mål att jobba med under året. Med möjlighet till coachning 1 - 1.
 
De sökningsbara utvecklingsmedlen från centralt håll (förvaltningsledning) där reklamen för dem gjordes via en film (av förvaltningschef och utvecklingschef), som publicerades på Youtube. Med mycket god respons från målgruppen, pedagogerna. 31 (!) ansökningar som tillsammans skall dela på 200´ utifrån att jobba mot våra 4 prioriterade mål.
 
Inspirationsdag 18/9 som sakta växer fram, allt centralt är spikat. Fokus är work shop-betonat kring "Talsyntes för alla", "HangOuts i lärmiljön", "IT som mtrl snarare än verktyg" och "Film och bild ur ett MIK-perspektiv". Med bl a Filmpedagogerna i Väst, Carl Heath och Wizkids.
 
Google Apps for education och Datainspektionen fungerar nu ihop. Om man använder det på ett ansvarsfullt sätt vill säga, vilket vi gör.
 
Coachning 1 och 1 med specialpedagogerna löper på, efterfrågan är stor. Jag sa till dem att jag inte längre ville träffa dem i grupp. Vilken lyckoträff det blev!
 
Framtidens läromedel 14-15/10 med våra IKT-ansvariga pedagoger. Kommer som ett brev på posten när teambuilding behövs som mest, så där en 3 år in i vår digitala satsning.
 
Just nu har vi
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: